perjantai 30. joulukuuta 2011

Enkelihelppiä



Ajattelin tänään kirjoittaa yksinkertaisista, arkisista asioista, joissa olen kokenut saavani enkeleiltä apua tai tarpeellisia huomioita.


Vietettyämme joulun pyhät mummolassa teimme lähtöä kotiin päin. Edessä oli muutaman sadan kilometrin matka ja pakkasimme lapset autoon takapenkille samalla, kun pakkasimme viimeiset tavarat takaluukkuun. Jotenkin siinä rytäkässä unohdimme laittaa turvavyöt keskimmäiselle lapsellemme. Tällaista ei todella satu juuri koskaan, ja jos saattuu niin lapset kyllä huomaavat itse, että vöitä ei ole. Harvinainen tilanne siis. Lähdimme matkaan ja poistuimme kaupungista vanhan puutalokorttelin läpi ajaen. Siellä ei useinkaan liiku paljon autoja, joten siellä on tapana vain vähän hidastaa risteyksiin (joka korttelin nurkalla pitää siis väistää oikealta tulevaa). Yllättäen yhden talon takaa tulikin auto ja mieheni jöi jarrut pohjaan. Jarrutuksen voimasta keskimmäinen lapsemme paiskautui pois penkiltään, päin etupenkkiä. Siinä kohtaa vasta huomasimme kauhuksemme, että hänellä ei vöitä kiinni ja pysähdyimme niitä sitten kiinnittämään. Itse ajattelin siinä kohtaa, että kyllä taisi olla keskimmäisen lapsen suojelusenkelillä keinot huomauttaa meitä, että lapsi on ilman vöitä ja edessä pitkä matka kotiin moottoriteitä pitkin ja kovin nopeuksin. Ilman tuollaista kovaa jarrutusta emme olisi välttämättä kukaan huomannut asiaa koko matkan aikana!


Eilen lähdin autolla parin kymmenen kilometrin päähän ostamaan muuttolaatikoita. Olin juonut kotona paljon vettä ja menomatkalla autossa huomasin harmikseni, että minulla on pissahätä. Menin ostoksille ostoskeskukseen, joka ei ennestään ole minulle kovinkaan tuttu. Päästyäni parkkihalliin en osannut ajatella oikein mitään muuta kuin sitä, että on pakko päästä vessaan. Nousin autosta ja yritin kävellä kiemurtelematta hissille. Menin ylös ja kävelin ristiin rastiin ostarilla vessaa etsien, alkoi olla jo aika tiukka tilanne. Lopulta löysin vessan, mutta sen oveen olisi pitänyt laittaa 50 sentin kolikko sisään päästäkseen, ja kukkarossa ei ollut käteistä kuin 40 senttiä. Yritin etsiä pankkiautomaattia sitä löytämättä ja lopulta olin sen kaupan edessä, josta muuttolaatikot oli tarkoitus ostaa. Niinpä tuskaisesta tilanteesta huolimatta päätin vain mennä ostamaan ne laatikot ja viedä ne nopeasti autoon, ja näin tein. Istuin autooni ja ajattelin, että nyt on aika paha paikka, kohta pissaan housuuni jos en pääse vessaan. Mietin hetken ja keksin, että Ikea on lähellä, siellä on ilmainen vessa. Ajoin Ikealle ja sitä lähestyessäni huomasin, että siellä on isot kyltit "Ale! Rea!" ja ihmisiä ihan hirveästi. Siinä kohtaa sanoin enkeleille, että "nyt tarvitaan apua! Tarvitsen vapaan parkkipaikan läheltä ovea ja mielellään myös vapaan vessan, kiitos!" ja jotenkin tiesin, että sen he myös minulle järjestää. Ja näin kävikin, kun ajoin autoni suoraan lähelle Ikean pääovea, peruutti juuri yksi auto pois paikaltaan antaen minulle paikan oven vierestä, ja vessassa odotti tietenkin vapaa vessakoppi.
Oli muuten tiukka paikka!


"Sattumaa", ajattelee ehkä pahin skeptikko.
"Nuoko olivat tämän ihmisen todisteet enkeleiden olemassa olosta?", ihmettelee toinen.
Nämä olivat omat kokemukseni parin viimeisen päivän ajalta. Elämäni on nykyään täynnä erilaisia ihmeellisiä sattumia, joiden takaa tiedän löytyvän aitoa enkelienergiaa. Ja olen myös huomannut lukuisia kertoja, että pyyntöihini vastataan. Joskus tarvitsen apua nopeasti, kuten kävi tuon parkkipaikan kanssa, ja olen sen saanut. Joskus huomaan, että pyyntööni on vastattu ajan kanssa, mutta kuitenkin juuri niinkuin pyysin. Ajan kanssa vastatut asiat ovatkin olleet sitten isompia asioita, joihin ei ole voinutkaan odottaa vastausta yhdessä yössä.
Enkeleiltä voi pyytää apua mihin tahansa asiaan, vaikka kaupassa voi pyytää heiltä apua siihen päätökseen, että mitä ruokaa tekisi tänään. Ja he kyllä johdattavat sinut tavalla tai toisella oikeiden asioiden äärelle! Pitää vain uskoa, että he auttavat! Ja mitä useammin huomaa sitä apua saaneensa, sitä enemmän sitä alkaa luottamaan. Voi helposti jättää asiat välillä heidän käsiinsä: Pyytää apua ja sitten unohtaa koko juttu luottaen siihen, että asia järjestyy. Enkä puhu nyt sellaisista asioista, että "järjestättekö enkelit minulle Lotossa 7 oikein numerot!" Lottovoitto on niin iso ja merkittävä asia ihmiselle, että elämän tarkoitusta ja oppeja ajatelle meidän kaikkien ei ole tarkoitus tulla miljonääreiksi. Ne asiat, jotka ovat meidän korkeimmaksi parhaaksi, kyllä järjestyvät kunhan vain pyydämme. He lähettävät meille apuansa päähämme tulvahtavana ajatuksena, tai eteemme sattuvana ihmisenä, joka kertoo meille "sattumalta" sen, mitä meidän tarvitsee kuulla. Saatamme kuulla radiosta tai televisiosta jotain tiettyä, saatamme tulla johdatetuksi tarttumaan kirjaan/lehteen, jossa tieto odottaa meitä. Enkelit ovat todella mestareita järjestämään asioita!


Viime kesän alussa, kun olin lukenut Lorna Byrnen kirjat ja olin niistä hyvin häkeltynyt, pohdin tiiviisti voiko enkeleitä todella olla olemassa, voiko tämän kaiken taustalla todella olla jokin suurempi voima, onko Jumala sittenkin todellinen. Olin silloin imuroimassa ja eräs laulu alkoi siinä imuroidessa soida päässäni. Lauleskelin ja sitkeästi se vain soi, kunnes yhtäkkiä havahduin miettimään, että mistä ihmeestä tämä laulu tuli mieleeni. En ollut kuullut sitä radiosta, olin itse asiassa kuullut sen viimeksi monia monia vuosia sitten. En ollut missään vaiheessam miettinyt edes kyseistä bändiä, se laulu todella tuli päähäni kuin tyhjästä. Ja sitten vasta huomasin, mikä laulu se oli! Ryntäsin tietokoneelle kesken imuroinnin ja googlasin laulun sanat, ja sieltä se oivallus sitten tuli. Minulle tuotiin vastaus asiaan, jota olin niin kovasti pohtinut viime päivät. Laulun sanat iski todella tajuntaan:
Love is all
Love will always be The Law
And higher love radiates on us all
On us all.


Kaikki ketkä näistä asioista jo ovat paremmin perillä, varmasti ymmärtävät mikä uskomaton totuus tämän laulun sanoissa todella piilee.
Tässä on se laulu, todella kaunis kappale muuten:


http://youtu.be/oVqO28pnBeY


"Love Is All (Shine Your Light On Me)"
Love is all
Love is all around you
Love is there in your laughter
In your hair
Love flows everywhere.

Love is old
Love is older than you
But the light shining through
Makes me see
Your love is all new.

Hey
Sha la la
Shine a light
Shine on me
Shine your light on me
Sha la la
Shine your light on me.

Love is all
Love will always be The Law
And higher love radiates on us all
On us all.


-Roxette-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti