torstai 29. joulukuuta 2011

"Onko tuo jokin uskonto?"




Bloggaajan esipuhe:
Lähdettyäni tälle uudelle henkisemmälle/hengellisemmälle polulle elämässäni ja oltuani siitä myös melko avoin kaikkien suuntaan, olen saanut useasti kuulla ihmisiltä kysymyksen siitä, että mitä uskontoa minun uskomukseni  noudattelee. Huomaan, että monella ihmisillä on tarve määrittää minun uskomukseni kaikesta johonkin laatikkoon, nimetä ja kategorisoida se jollakin tavalla. Sanon aina, että tällä ei ole tekemistä varsinaisesti minkään tunnetun uskonnon kanssa, en pidä mitään maailman uskontoa toista parempana.
Kun puhuin joulun aikaan sukulaisissa näistä asioista jotain, sanoi eräs sukulainen siihen, että "ihmisillä on aina ollut tarve uskonnon kautta lohduttaa itseään ja selittää itselleen jotenkin se, että mitä meille tapahtuu kun elämä päättyy." Tämä sukulainen siis uskoi minun näillä uskomuksillani pakenevan sitä kauhukuvaa, että elämäni vain joskus päättyisi ja mitään ei jäisi jäljelle. Tuntuu aina ikävältä kohdata tällaisia suppeita asenteita, etenkin kun ne törmäävät minuun henkilökohtaisesti. Toisaalta, niillä suppeilla asenteilla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, joten törmäyksen jälkeen karistan sen harteiltani ja toivon, että suppean asenteen/näkemyksen omistaja saisi enkeleiltään apua oman tietoisuutensa laajentamiseen.
Toisaalta joulun aikaan juttelin parin ystäväni kanssa kuolemisesta. Siinä keskustelussa sanoin, että jos saisin antaa jokaiselle läheiselleni lahjaksi jotain, niin haluaisin antaa kyvyn nähdä elämä/kuolema kuten minä sen näen, koska sen jälkeen kukaan ei enää pelkäisi omaa kuolemaansa, eikä myöskään näkisi läheistensä kuolemaa enää liian traagisesti.
Yhtä usein minulta kysytään, että "mihin sinä siis oikein uskot, yksinkertaisesti?!" Vastaisin siihen, että uskon olevani henkiolento ja kehoni olevan hengen ilmaisumuoto ja -väline.

Tänään luin alla olevan kanavoinnin ja se osui ja upposi. Siinä on niin hyvin sanottu se, mitä minä uskonnoista ajattelen ja miksi en sinänsä kannata mitään maailman uskonnoista.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KYSYMYKSIÄ MESTAREILLE

Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger ( www.mastersofthespiritworld.com)
20.-27.12.2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:
Mestarit, olen lukenut useita viestejä siitä, että te ette kannata mitään maapallon uskontoa. Miksi niin on? Uskotteko, että ihmisten pitäisi palvoa Luojaa? Onko mitään oikeaa tapaa tehdä se? Mitä sanotte julmuuksista, joita tehdään uskonnon nimissä? Onko mikään uskonto lähempänä totuutta kuin muut? -Alissa, USA


Vastaus:
Emme kannata mitään tiettyä uskontoa, koska jokainen niistä kertoo sielulle, mitä tehdä, tuputtamalla sille uskomusjärjestelmiä. Osa sielun matkaa maaplaneetalla on käsittää, että teillä on täydellinen vapaus tehdä kaikki päätökset itse. Silloin kun päätätte seurata saneltuja sääntöjä tai saneltua elämäntapaa, annatte kaiken voimanne tuolle uskonnolle - että se kertoo teille, mitä tehdä ja mitä ajatella asioista, ettekä koskaan opi ottamaan vastuuta teoistanne.

Uskonnot perustuvat myös tuomitsemiseen: "Tee, mitä sanomme, ja sinut palkitaan; älä tottele ja sinua rangaistaan." Tämä käsitys ymmärretään ja se toimii hyvin maapallon kaksinaisuudessa, mutta sitä ei ole, sitten kun sielu jättää fyysisen kehon ja palaa Kotiin, missä ei ole negatiivisuutta rangaistuksen antamiseksi ja kaikki on ehdotonta rakkautta, mikä voidaan samaistaa palkkioon.

Palvominen on sen kunnioittamista, jonka uskotte olevan parempi, korkeampi tai voimakkaampi kuin te. Jotkut tekevät niin, koska he luulevat sen liehittelevän ja näin takaavan palkkion. Kaikki sielut ovat Luojan tai Lähteen osia ja näin niillä on samat ominaisuudet. Palvo siis itseäsi sen suurenmoisen ydinolemuksen vuoksi, mistä koostut, ja kaikkea muuta universumia, mihin olet yhteydessä.

Ihmiset käyttävät kaikenlaisia syitä niihin kauheuksiin, joita he tekevät toisille. Jos uskonnolla on aivopestyjä ja fanaattisia seuraajia, johtajat voivat tulkita uskonkappaleita tukemaan kaikkea, mitä he haluavat nähdä tehtävän. Kaikki hallitsevat luokat ovat tehneet tätä vähemmän onnekkaille koko planeetan historian ajan. Emme tuomitse. Tiedämme, että kaikki tapahtuu osana sielujen jatkuvia elämänoppitunteja. Kaikki muut sielut ryhmänä arvioivat havaintojaan siitä ja päättävät, haluavatko he kokea sitä tulevassa elämässä.

Jos tunnet olosi mukavaksi vain osana ryhmää, etsi "uskonto", joka opettaa sinulle, kuka oikeasti olet, kunnioittaa jokaista yksilöä Lähteen osana ja auttaa sinua tulemaan tietoiseksi omista voimistasi. Etsi niitä, jotka sanovat: "Miltä se sinusta tuntuu? Resonoiko se syvällä sisälläsi?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti