tiistai 27. elokuuta 2013

Kiitollisuudesta ja runsaudesta



Kävin klikkaamassa itselleni pitkästä aikaa enkelin viestin nettisivuilta. Tällaisen sain:

KIITOLLISUUS
 
Ohjauksesi on laskea siunauksesi.
Kun kiität universumia sen lahjoista,
se vasta sinulle runsaskätisesti.
Enkelit muistuttavat kiittämään kaikesta
mitä sinulla on: Aineellisesta sekä ei-aineellisesta.
Kiitollisuus on avain universumin runsaudelle.
Osoita kiitollisuutta ja avaa itsesi
vastaanottamaan rakkautta.
Ole kiitollinen kaikesta elämässäsi.
 
 
Tästä muistutuksesta tuli mieleeni eräs kurssikaverilta saamani oppi, jonka olen ottanut nyt käyttöön. Kun maksan laskuja, minulla on tapana aina kirjoittaa laskun alalaitaan, että "maksettu xx.xx.xxxx", siis päivämäärän kera. Nyt olen alkanut tämän merkinnän lisäksi kirjoittamaan vielä, että "Kiitos kiitos kiitos" ja perään vielä hymynaaman tai sydämen tai vastaavaa.
Meillähän on yleisenä tapana suhtautua laskuihin hirveän negatiivisesti. Taas tulee laskuja, kuinkakohan iso tällä kertaa! Manaamme laskuja ja tuskailemme laskupinoa ja sitä, miten rahat riittää tai että kaikki rahat menee laskuihin. Laskut ovat paha juttu. Ylipäätään suhtautumisemme rahaan on niin kovin synkkää, takerrumme siihen ja roikumme siinä, sidomme koko vapaan energiamme rahaan ja siitä murehtimiseen. Ding ding ding, väärin! Vaihtakaa asennetta! Itse olen vaihtanut aikoja sitten, tosin vieläkin tulee tilanteita, joissa siitä murehdin, mutta yleisesti ottaen suhtautumiseni omaan talouteen on toisenlainen. Luotan, että rahamme riittävät siihen, mitä me tarvitsemme. Pyrin olemaan viemättä huolienergiaa raha-asioihin tai esimerkiksi nyt rakentaessamme omaa taloa, pyrin olemaan murehtimatta että mitenkähän ne rahat riittää talon valmiiksi saamiseen (myönnetään, olen hiukan välillä murehtinut silti). Pitää vain uskaltaa heittäytyä luottamaan siihen, että saat kaiken mitä tarvitset, jos vain luotat siihen ja tiedät sen ansaitsevasi. Se on vähän sama kuin kellumaan opettelu, pitää vain heittäytyä ja luottaa että vesi kantaa.
Minulla tämän työstäminen lähti paljon sen kautta, että aloin katsoa taaksepäin elämää, omaa aikuiselämääni. Olin itse jo ollut monta vuotta kotiäitinä, olemattomilla tuloilla ja yhden omakotitalonkin olimme sinä aikana jo rakentaneet ja suuren lainan maksua harjoitelleet. Paljon oli sellaisia tiukkoja tilanteita, todella tiukkoja. Ja aina me ollaan selvitty, koskaan meiltä ei ole puuttunut mitään. Aina on ollut kaapissa ruokaa, aina lapsilla nättiä vaatetta ja kaikki tarvittavat vaatteet, aina on rikki menneet autot ja pesukoneet saatu korjattua. Meillä on siis aina ollut kaikki, mitä olemme tarvinneet, siitä huolimatta että monesti on näyttänyt pahalta. Ja kun näitä menneitä mietin ja sitä, että miten paljon ollaankaan sitä rahaa murehdittu tavallaan ihan turhaan (se on kuitenkin riittänyt), päätin että lopetan murehtimisen. Siirryin luottamaan sen sijaan :)
 
Nykyään siis kiitän kaikista laskuistakin, joita saan maksettua. Kiitän siitä, että minulla on kaikki ne asiat/palvelut, joista maksan ja että minulla oli taaskin rahaa maksaa ne. Yritän suhtautua laskuihin positiivisesti, kuin hyviin ilmentymiin elämässä. Uskon, että olemalla kiitollinen luon lisää runsautta elämääni!

1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus.Kiitollisuuden opettelu on itselläkin alkuteillä, mutta teen samalla tavalla laskuilleni. Kiitän kun ne tulevat ja kiitän, kun saan maksettua. Luotan, että luon myös runsautta tällä elämääni.

    Runsautta siis sinullekin ja mukavaa kesää :)

    nimim.Elli

    VastaaPoista